Meld je aan en verdien spaarpunten

Houten bestek

(0)
Geen producten gevonden voor deze selectie.

Houten bestek en wegwerpbestek van hout

Veel snackbars en fastfood restaurants gebruiken geen echt bestek maar plastic bestek. Voor hen is het wegwerpbestek praktischer, omdat ze zo veel tijd en werk voor besparen doordat ze niet hoeven af te wassen en bovendien met een minimale inspanning meer gasten kunnen bedienen. Het wegwerpbestek van plastic is echter niet bijzonder milieuvriendelijk. Een milieuvriendelijker alternatief is het houten bestek. Wegwerpbestek van hout wordt gemaakt van duurzame grondstoffen en beschikt zodoende over een milieubalans die wezenlijk gunstiger is. Bovendien is het tijdens het gebruik net zo goed te belasten als het plastic bestek. Het wegwerpbestek van hout is ook uitstekend geschikt om onderweg mee te nemen, want het is licht en tegelijkertijd stevig. Goed houten bestek kan zelfs afgewassen worden en opnieuw worden gebruikt.

Hoogwaardig bestek van hout.

Goed houten bestek wordt in de regel gemaakt van inheems beuken. Hierbij gaat het om een licht te vormen, maar toch solide houtsoort. Kwalitatief houten bestek moet over de volgende kenmerken beschikken: goed gevormd, goed geslepen en goed gecoat. De coating is belangrijk, omdat het bestek hiermee langdurig smaakneutraal blijft. Het bestek moet stevig zijn, zodat het niet makkelijk splintert of breekt. Bovendien moet het houten bestek er ook goed uitzien.

Messen, vorken en lepels in heel veel uitvoeringen

Bij houten messen zijn natuurlijk de scherpte en het snijvermogen van wezenlijk belang. Ze zijn nauwkeurig gevormd en geslepen, zodat ze het vlees makkelijk kunnen snijden en ook hardere vleessoorten als bijvoorbeeld steaks kunnen snijden. Bij de vorken, zijn de tanden niet te dun van vorm, zodat ze niet makkelijk breken. Bovendien zorgen de afgeronde punten ervoor, dat de kans op letsel afneemt. Bij onze lepels is het eetgedeelte niet te vlak en de steel moet sterk genoeg zijn. Zo kun je zelfs yoghurt, soep of pudding met houten bestek eten. Voor Aziatische gerechten hebben wij natuurlijk ook eetstokjes in ons assortiment. Tamelijk beroemd en zeer populair zijn de roerstaafjes voor koffie en thee. Ze zijn er in verschillende breedtes, lengtes en sterktes. Alle bestekdelen zijn er dus ook in hout en dat van een uitstekende kwaliteit. Messen, vorken, lepels van hout zijn net zo stevig en effectief als wegwerpbestek van plastic. Ze beschikken over een gladde en gecoate oppervlakte, zodat het vocht niet zo snel in het hout kan dringen en er tijdens het eten geen ongewenste houtsmaak toegevoegd wordt.

Wegwerpbestek of houten bestek opnieuw gebruiken?

Of je houten bestek uiteindelijk als wegwerpbestek moet gebruiken of dat je het opnieuw kunt gebruiken hangt van de kwaliteit af. Solide en breukvast gemaakte bestekdelen kunnen zeker gewassen en vaker gebruikt worden. Een langdurig gebruik zoals bij normaal bestek is echter ook met het beste houten bestek niet mogelijk. Dat komt doordat het hout op lange termijn in het afwaswater uitzet en aan kwaliteit en stevigheid verliest. Wanneer hout droogt, nadat het vochtig is geworden, wordt het bros. Het houten bestek is ook uitstekend geschikt om onderweg mee te nemen. Het is licht en overal op te bergen en belast het milieu niet. Houten wegwerpbestek is volledig biologisch afbreekbaar. Het hoort dan ook niet bij het verpakkingsafval, maar in de gft-bak. Of je nu onderweg of op een party bent, naar houten bestek heb je geen omkijken en het is goed voor het milieu.

Alternatieven voor houten bestek

Natuurlijk verkopen wij ook het klassieke plastic bestek dat bij snackbars zeer populair is. Voor de wat luxere horecagelegenheid wordt een uitgelezen bestek assortiment aangeboden.

Betalingswijze

Verzendmethoden

Dit aanbod is enkel bedoeld voor horeca, handel, industrie, handwerk, overheidsinstanties en vrije beroepen. Particuliere aankopen zijn uitgesloten.
* Prijzen zijn excl. BTW en Verzending
** Op dit moment wordt de klantenservice alleen in het Engels en Duits aangeboden.

Go to top