Ab dem 01.01.2024 gilt das Einwegkunststofffondsgesetz >hier informieren<
Einwegkunststofffondgesetz & notwendige Preisanpassungen  
Liebe Kundinnen und Kunden,  
hiermit möchten wir Sie über das Einwegkunststofffondgesetz (EWKFondsG) informieren, welches ab dem 01.01.2024 eine spezielle Abgabe für verschiedene Kunststoffprodukte vorsieht. Wie Sie sicher schon aus den Medien erfahren haben, hat der Bundestag bereits am 11. Mai 2023 hierzu das entsprechende Gesetz verabschiedet.  
https://www.euwid-recycling.de/news/politik/bundesrat-beschliesst-einwegkunststofffondsgesetz/  
Das Gesetz legt fest, dass Hersteller von Einwegprodukten mit Kunststoffanteilen beim erstmaligen Verkauf auf dem deutschen Markt eine Sonderabgabe in den Einweg-Kunststoff-Fonds entrichten müssen.  
Mit dieser Maßnahme setzt die Bundesregierung die Richtlinie EU 2019/904 der Europäischen Union vom 5. Juni um, welche darauf abzielt, die Auswirkungen bestimmter Kunststoffprodukte auf die Umwelt zu reduzieren. Die Richtlinie sieht zahlreiche Maßnahmen vor, wie beispielsweise Einschränkungen im Verbrauch von bestimmten Einwegkunststoffprodukten und Maßnahmen zur Begrenzung des achtlosen Wegwerfens von Abfällen in die Umwelt sowie zur besseren Bewirtschaftung der Ressource "Kunststoff".  
Die Einnahmen aus diesem Fonds werden an berechtigte juristische Personen des öffentlichen Rechts ausgezahlt - insbesondere Städte und Gemeinden - sofern sie erstattungsfähige Leistungen erbringen. Die Hersteller dieser Einwegkunststoff-Produkte sollen somit die erforderlichen Kosten für Maßnahmen zur Abfallbewirtschaftung, Reinigung öffentlicher Räume sowie Sensibilisierungsmaßnahmen decken.  
Von den neuen Vorschriften sind Verpackungen aus Kunststoff betroffen, die normalerweise für den direkten Verzehr vor Ort gedacht sind. Dies betrifft auch Trinkbecher wie Kaltgetränke- und Kaffeebecher sowie Einweggläser, ebenso wie dünnere Tragetaschen unter 15μm Dicke.  
Es gibt jedoch eine Ausnahme für Tüten- und Folienverpackungen: Hier ist nicht der Hersteller oder Importeur verantwortlich, sondern derjenige, der die Tüten befüllt oder die Folien verwendet. In der Regel handelt es sich dabei um kleine Unternehmen, die bisher von bürokratischem Aufwand durch Delegation an einen Vorlieferanten bei ihrer Verpackungslizenzierung geschützt waren. Leider besteht diese Möglichkeit im Rahmen des Einwegkunststofffondsgesetzes nicht mehr. Die Abgabe erfolgt parallel zur Verpackungslizenzierung gemäß dem Verpackungsgesetz.  
Leider sind auch wir als Händler in dieser Situation machtlos. Die Hersteller und Importeure geben uns die gestiegenen Preise weiter. Ab Januar 2024 werden wir daher insbesondere bei Kaffeebechern mit Kunststoffbeschichtung, Kaltgetränkebechern aus Kunststoff, Knotenbeuteln und Hemdchentragetaschen teilweise erhebliche Preissteigerungen haben, die wir gezwungenermaßen weitergeben müssen.  
Vielen Dank für Ihr Verständnis!  
Ihr pack2go-Team
Meld je aan en verdien spaarpunten

Rietjes

(0)
Geen producten gevonden voor deze selectie.

Rietjes bij pack2go

Rietjes werden oorspronkelijk gemaakt van het roggestengels. Tegenwoordig zijn bij pack2go veel modern gekleurde rietjes te vinden van kunststof met een dunne wand.

Als je het perfecte rietje voor je cocktail, bubble tea of smoothie zoekt en het rietje met een knik of juist recht, lang of kort, effen of in een kleurrijke set moet zijn, dan ben je bij pack2go aan het juiste adres!

Ontdek ons uitgebreide assortiment rietjes en profiteer van de snelle levering van pack2go.

We bieden je voordelige rietjes aan in verschillende groottes en kleuren, zodat je in ons aanbod het passende rietje voor jou en je bedrijf vindt.

Rietjes voor elke behoefte

Om ervoor te zorgen dat je gast lekker van zijn drankje kan genieten vervult het rietje niet alleen een decoratieve rol. Bovendien moet het rietje qua lengte, breedte en materiaal op de grootte van de beker en op de samenstelling van het drankje worden afgestemd. Een smoothie drink je tenslotte anders dan een cola en een bubble tea bezit balletjes die niet door een smal rietje passen.

Ontdek hier bij pack2go de verschillende varianten rietjes.

Voordelige rietjes

Wanneer je voordelige rietjes in grote hoeveelheden nodig hebt, dan zijn dit de juiste rietjes voor jou. Onze flexibele of stijve rietjes met een lengte van 21cm en een doorsnede van 5 mm zijn de beproefde klassiekers voor (hotel) bars of cafŽs. Rietjes voor bars vormen aan de bar van een hotel of in de trendy bars een belangrijk accessoire. Vaak worden voor cocktails korte dikke rietjes gebruikt, zoals bij Caipirinha e.d.. Daarentegen gebruikt de geoefende bartender lange rietjes die je kunt knikken voor hoge longdrinkglazen en cocktails als Maitai e.d..

Bubble Tea-rietjes

Deze speciale transparante rietjes kenmerken zich vooral door hun dikte en hun spits toelopende uiteinde. Hiermee kun je makkelijk door het zegelfolie van de Bubble Tea prikken. Ook de voor een Bubble Tea zo kenmerkende tapioca balletjes van zetmeel of popping boba balletjes kunnen perfect met dit rietje worden opgezogen. Bubble Tea rietjes zijn een echt vernieuwend. Want zonder die spits toelopende dikke rietjes was er helemaal geen Bubble Tea: Want met een normaal rietje kun je onmogelijk door het verzegelde Bubble Tea folie prikken. En de lekkere popping boba balletjes zou je niet lekker uit de beker kunnen slurpen.

Per stuk verpakte rietjes

Voor bars, cafŽs, ijssalons maar ook voor kantines waarbij de gast aan de toonbank zelf zijn rietje kan pakken, heeft pack2go een hygi‘nisch en bovendien goedkope oplossing. Doordat de rietjes per stuk verpakt zijn kan een betere hygi‘ne worden bereikt, waarvoor jouw klanten je dankbaar zullen zijn.

Cocktail-rietjes

Deze korte en uitermate stijve rietjes zijn ook wel bekend als Caipirinha rietjes. Ze zijn echter voor elke soort cocktail geschikt en vormen niet alleen optisch een highlight, maar helpen bovendien bij het doorroeren, drinken en platdrukken van de inhoud van het glas.

Hoogwaardige jumbo rietjes

Met onze jumbo rietjes kies je voor smoothies, cocktails en nog veel meer drankjes altijd het juiste product. Onze jumbo rietjes zijn echte multitalenten, want hier heb je een ruime keus van verschillende kleuren. Zo kun je de rietjes precies op je drankjes afstemmen. Maar ook een bestelling van gemengde kleuren is mogelijk, zodat je snel afwisseling in je bedrijf aan kunt brengen. Jumbo rietjes zijn populair in de meeneemsector. Er zou eigenlijk geen smoothie beker jouw zaak mogen verlaten zonder het bijpassende jumbo rietje. Alleen met het ca. 25cm lange, dikke en zeer stevige rietje kan de klant onderweg optimaal van jouw lekkere smoothie genieten. Het drinkplezier begint al met het kiezen van de aantrekkelijke kleur. Vooral het kleurencontrast tussen rietje en cocktail of smoothie onderstreept de versheid van het drankje en maakt er een speciale blikvanger van.

Lepelrietjes voor smoothies

Dit rietje is een erg handige hulp voor smoothies, milkshakes en ijs. Hij combineert theelepel en rietje met elkaar en komt hierbij heel decoratief en verfijnd over. Aan het onderste uiteinde van het rietje zit een kleine stevige lepel, waarmee je de lekkerste zoete gerechten kunt eten. Maar de lepelrietjes zijn ook uitstekend geschikt voor een sektsorbet of een frappuccino.

Gemaakt van het juiste materiaal

Rietjes worden vandaag de dag natuurlijk niet meer van stro gemaakt, maar doorgaans van polypropyleen dat geschikt is voor levensmiddelen. Dit materiaal is uitstekend geschikt, want het is buigzaam en breekt niet. Bovendien kan het in alle denkbare lengtes en breedtes tot rietjes worden gevormd. Juist voor rietjes die te knikken zijn geldt dat ze robuust en stevig gevormd moeten zijn. Jumbo rietjes met een grote doorsnede moeten meestal door een kruisgat passen en moeten daarom te vervormen zijn zonder dat er daarna niet meer uit het rietje te drinken is. Met onze pack2go rietjes van polypropyleen kan dat allemaal.

Milieuvriendelijkheid rietjes

Rietjes zijn natuurlijk klassieke wegwerpproducten die toch moeten voldoen aan belangrijke wettelijke bepalingen ten aanzien van hygi‘ne en het contact met levensmiddelen. Toch zijn de rietjes van PP zeker milieuvriendelijk want polypropyleen is zeer goed te recyclen en er kan granulaat van gemaakt worden of het kan direct worden omgesmolten tot nieuwe producten. Wat productie betreft behoort het jonge PP plastic bovendien tot een van meest energiezuinige kunststoffen.

Alternatieve materialen voor rietjes: composteerbare rietjes

Ook rietjes worden verder ontwikkeld. Intussen zijn er composteerbare rietjes voor horecagelegenheden. Helaas zijn de moderne materialen voor rietjes wat betreft productie relatief duur en de verwerking tot rietjes is duidelijk ingewikkelder. Toch zijn er steeds meer klanten die naar composteerbare, biologisch afbreekbare rietjes (bijvoorbeeld van ma•szetmeel, PLA) vragen.

We adviseren je graag op het gebied van alternatieve mogelijkheden op dit vlak.

Vraag er gerust naar.

Uit de praktijk: Wat zeggen de gastronomie professionals?

Holger S. (Trendy Bar, Hannover)

ãZeker, in eerste instantie denk je: dat is toch duidelijk, ik heb rietjes nodig! Maar wanneer je al langer in het vak zit, zoals ik, dan merk je dat er zeker verschillen zijn en uiteindelijk is de kwaliteit altijd het belangrijkste! Een rietje kost bijna niets. Maar wanneer je met een slecht product moet werken en dat elke avond opnieuw, dan is het echt vermoeiend en is het niet leuk meer. Ook de klanten hebben er geen begrip voor wanneer je op de verkeerde dingen wilt bezuinigen.

Dieter D. (Bar van een hotel, Keulen)

ãVoor mij is het belangrijk dat ik voor elke cocktail het juiste rietje bij de hand heb. Mijn cocktails moeten wat kleur betreft echte blikvangers zijn. Dat moet tot aan het juiste rietje perfect zijn."

Silke H. (Bedrijfsleider smoothie-bar, Darmstadt)

ãIk had eens een keer niet bij de normale leverancier besteld. Prompt kwam er een levering waarmee ik echt problemen had. De smoothie rietjes kon je niet goed door de gleuf steken en mijn klanten hebben zich beklaagd dat je er bijna niets mee drinken kon."

Toepassingsgebieden

  • Bargastronomie
  • Hotelbars
  • CafŽs
  • Evenementen en bijeenkomsten
  • Beurzen
  • Mensa's en kantines
"

Betalingswijze

Verzendmethoden

Dit aanbod is enkel bedoeld voor horeca, handel, industrie, handwerk, overheidsinstanties en vrije beroepen. Particuliere aankopen zijn uitgesloten.
* Prijzen zijn excl. BTW en Verzending
** Op dit moment wordt de klantenservice alleen in het Engels en Duits aangeboden.

Go to top